Menu

giati

A+ A A-

04 Φεβρουαρίου 2014

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» τάσσεται δυναμικά κατά του εκφοβισμού

Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Hits 14705

ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ON-LINE PETITION

Το έργο «Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού» καλεί τους πολίτες και τους φορείς να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.antibullying.eu, να υπογράψουν το online petition και να εκφράσουν την υποστήριξη τους στη πρωτοβουλία του "Χαμόγελου του Παιδιού" και των συνεργατών του.

 article separate

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με 16 φορείς από 12 κράτη μέλη της ΕΕ τάσσεται δυναμικά κατά του εκφοβισμού στο πλαίσιο μιας σημαντικής ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας.

Σε τελική ευθεία η ίδρυση Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

17 σημαντικοί φορείς στο πεδίο του σχολικού εκφοβισμού από 12 κράτη μέλη της ΕΕ πραγματοποίησαν, στις 21-23 Ιανουαρίου στη Στουτγκάρδη, την τελευταία τους συνάντηση πριν την ίδρυση του πρώτου «Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού» που θα ανακοινωθεί στη διάρκεια πανηγυρικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα υπό την αιγίδα της ελληνικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ιούνιο του 2014.

Με την ίδρυση του Δικτύου περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ αναμένεται να εκπροσωπηθούν μέσα από την ενεργό συμμετοχή φορέων που δραστηριοποιούνται στον καθημερινό αγώνα κατά του φαινομένου. Στόχος του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού είναι να συμβάλλει στο συντονισμό των ενεργειών και στην ανάπτυξη μιας κοινής στρατηγικής κατά του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στη διάρκεια της συνάντησης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τον νέο Ευρωπαϊκό Οδηγό καλών πρακτικών που ενσωματώνει παραδείγματα καλών πρακτικών του πεδίου σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και ένα προσχέδιο συστάσεων που στοχεύει στην ανάπτυξη μιας κοινής Ευρωπαϊκής στρατηγικής ενάντια στο φαινόμενο. Ως συστατικό μέρος του έργου, τα παραπάνω παραδοτέα θα ολοκληρωθούν και θα παρουσιαστούν με το τέλος του έργου ΕΑΝ τον Ιούνιο του 2014. Επίσης, θα δημιουργηθεί μια διαδραστική εφαρμογή Smart Phone που θα παρέχει διαδικτυακή πρόσβαση σε καλές πρακτικές, όπως και ένα ντοκυμαντέρ που θα είναι διαθέσιμο σε 6 γλώσσες της ΕΕ με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και την επιστημονική παρουσίαση του φαινομένου.

Στο πλαίσιο του έργου υλοποιείται επίσης πανευρωπαϊκή καμπάνια σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθεί το ευρωπαϊκό κοινό σχετικά με το φαινόμενο.

Στη τελευταία συνάντηση παρουσιάστηκαν όλα τα υλικά επικοινωνίας της καμπάνιας, ενώ συζητήθηκαν οι προβλεπόμενες ενέργειες επικοινωνίας ενόψει της εντατικοποίησης των προσπαθειών των εταίρων του ΕΑΝ, ώστε να λάβουν ευρύτερης υποστήριξης κατά του εκφοβισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Βασικός στόχος της καμπάνιας «Μια Ημέρα για την Ευρώπη, κάθε Ημέρα για τα παιδιά» είναι η θεσμοθέτηση μιας Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, καθώς το φαινόμενο δεν γνωρίζει σύνορα και απαιτεί πανευρωπαϊκής προσοχής και συντονισμένων ενεργειών.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται να ενισχύσει τη μοναδική δυναμική που έχει δημιουργηθεί από την προηγούμενη χρονιά με την υιοθέτηση Γραπτής Δήλωσης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποστηρίξει την θεσμοθέτηση Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού εκφοβισμού και τα κράτη μέλη να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των παιδιών.

Το έργο επιδιώκει στην καθιέρωση μιας Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού που θα συμβάλλει στην:

● Ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από το πρόβλημα.

● Προώθηση της ανάγκης για τη λήψη συντονισμένων ενεργειών και την υιοθέτηση μιας κοινής στρατηγικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

● Κινητοποίηση της κοινωνίας πολιτών και των εμπλεκόμενων αρχών στο πεδίο του εκφοβισμού.

● Ένωση των δυνάμεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων και στη ανταλλαγή καλών πρακτικών και ανάπτυξη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και δράσεων κατά του προβλήματος.

Κατά μήκος της Ευρώπης εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά και νέοι βιώνουν τον εκφοβισμό σε καθημερινή βάση. Οι συντονισμένες δράσεις και η πολιτική επιρροή μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο τη καθημερινή τους ζωή. Σε αυτή την κατεύθυνση το έργο «Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού» καλεί τους πολίτες και τους φορείς να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.antibullying.eu, να υπογράψουν το online petition και να εκφράσουν την υποστήριξη τους στη πρωτοβουλία μας.

Η επόμενη συνάντηση των φορέων του έργου θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στο πλαίσιο του Ιδρυτικού Συνεδρίου στην Αθήνα, όπου και θα ανακοινωθεί η επίσημη συγκρότηση του Δικτύου.

Το έργο ΕΑΝ υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του προγράμματος Daphne III της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ο συντονιστής του έργου, στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 17 φορείς από 12 κράτη μέλη.

 article separate

Σχόλιο Babytips.gr: Το "Χαμόγελο" μας δίνει τη δυνατότητα να βοηθήσουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, με το έργο «Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού».
Υπογράφοντας υποστηρίζουμε την καθιέρωση Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού ως μια συμβολική ημέρα αυτού του αγώνα. Έτσι, το πρόβλημα γίνεται πραγματικό και βγαίνει στην επιφάνεια, αφού με αυτή την Πανευρωπαϊκή ημέρα θα κινητοποιηθούμε όλοι με συζητήσεις, προβολές, εκδηλώσεις, σεμινάρια, αναρτήσεις σχολίων, δημοσιεύσεις άρθρων και άλλων ενεργειών, ώστε να καταλάβουν τα παιδιά ότι δεν είναι μυστικό, δεν βοηθάει η μοναχικότητα, ο φόβος αντιμετωπίζεται.

 

epsype banner 730x90

BabytipsLogo1 200x64

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες,

ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για

διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!

Αρχική

Ενημέρωση

Επικαιρότητα

Γονιός

Εγκυμοσύνη

Υγεία

 icon facebook 48  icon instagram 48   icon pinterest 48

Ανάπτυξη

Συμπεριφορά

Δραστηριότητες

Ταξιδεύοντας

Διατροφή

Blog

 icon twitter 48      icon google 48

Ποιοι είμαστε

Επικοινωνία

Προστασία Δεδομένων

Όροι Χρήσης

Όροι Διαγωνισμών

Sitemap