Menu

giati

A+ A A-

08 Ιανουαρίου 2014

Πράσινο Φως στην Επιστήμη από την Greenlight for Girls

Κατηγορία: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Hits 2610

σε μία εκδήλωση με… επιστημονικό χαρακτήρα!

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η εκδήλωση «Μία Ημέρα Γεμάτη Επιστήμη» από τη μη Κερδοσκοπική Διεθνή Οργάνωση Greenlight for Girls (G4g) asbl σε συνεργασία με το σχολείο Campion, το οποίο και φιλοξένησε την εκδήλωση.
Η Greenlight for Girls (G4g) asbl έχει ως απώτερο σκοπό να ενθαρρύνει τα κορίτσια, όλων των ηλικιών, να «αγαπήσουν»τις θετικές επιστήμες (STEM Science, Technology, Engineering, Maths), εμπνέοντας και εισάγοντάς τα στον κόσμο αυτό, με έναν απολύτως συναρπαστικό και διασκεδαστικό τρόπο.

Περισσότερα από 60 κορίτσια ηλικίας 9-13 ετών, τόσο από το σχολείο Campion όσο και από άλλα σχολεία, φόρεσαν τις εργαστηριακές τους ρόμπες και συμμετείχαν σε πληθώρα διαδραστικώνεργαστηρίων που διεξήχθηκαν από επαγγελματίες του χώρου. Oι μαθήτριες είχαν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές πτυχές των θετικών επιστημών και συμμετείχαν σε εργαστήρια όπως «Το DNA μίας… Μπανάνας», «Μαγειρεύοντας στο Εργαστήριο», «Ζωντανέψτε τα σχέδια σας», «Δημιουργήστε το δικό σας interface κινητού τηλεφώνου», «Μία μέρα στη ζωή ενός Πολιτικού Μηχανικού», «Φτιάξτε Κεραυνούς» και πολλά άλλα.

Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείο του Campion, κυρία Judith Whitehead, δήλωσε ότι «Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που συμμετείχαμε στην εκδήλωση αυτή και που δώσαμε στα παιδιά την ευκαιρία να περάσουν μία τόσο ενδιαφέρουσα ημέρα, γεμάτη από γνώση και ερεθίσματα». Επίσης, η Ιδρύτρια της Οργάνωσης G4g, κυρία Melissa Rancourt, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Τα νέα κορίτσια είναι το μέλλον μας και ήδη από αυτή την ηλικία έχουν τη θέληση και τον ενθουσιασμό να ακολουθήσουν τα όνειρά τους» και συνέχισε λέγοντας πως «Σήμερα, βρίσκουμε πλέον την επιστήμη παντού και αυτό προσπαθούμε να δείξουμε μέσα από τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει των ερωτηματολογίων που συμπληρώθηκαν από τα κορίτσια, 93% αυτών δήλωσαν πως ενδιαφέρονται περισσότερο για την επιστήμη μετά τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, γεγονός που ενισχύει την επίτευξη του στόχου της εκδήλωσης και ταυτόχρονα της Οργάνωσης Greenlight for Girls.

Η εκδήλωση στηρίχτηκε αποκλειστικά στην εθελοντική εργασία καθώς και στη χορηγική υποστήριξη, ενώ για τη συμμετοχή των κοριτσιών δεν υπήρχε κανένα οικονομικό αντίτιμο.
Επίσης, στο πλαίσιο της προσφοράς και του εθελοντισμού συγκεντρώθηκαν βιβλία επιστημονικού περιεχομένου από τα παιδιά, τα οποία δόθηκαν στην Ένωση Σωματείων «Μαζί για το Παιδί».
Σκοπός της εκδήλωσης, ήταν η έμπνευση των μαθητριών, βοηθώντας τες να αντιληφθούν πως οι θετικές επιστήμες μπορούν να είναι παράλληλα και μία δημιουργική περιπέτεια.

Λίγα λόγια για την Greenlight for Girls, (G4g) asbl
Η Greenlight for Girls (G4g) asbl, είναι μία διεθνής μη κερδοσκοπική Οργάνωση, η οποία εδρεύει στις Βρυξέλλες και έχει ως απώτερο σκοπό να ενθαρρύνει τα κορίτσια, όλων των ηλικιών να «αγαπήσουν» τις θετικές επιστήμες (STEM – Science, Technology, Engineering, Maths), εμπνέοντας και εισάγοντάς τα στον κόσμο αυτό, με έναν απολύτως συναρπαστικό και διασκεδαστικό τρόπο. Μέχρι στιγμής, η Greenlight for Girls, asbl (g4g) έχει «συνεργαστεί» με περισσότερα από 6.730 κορίτσια και με τη βοήθεια 550 εθελοντών, έχει πραγματοποιήσει πάνω από 40 εκδηλώσεις σε 5 ηπείρους. Επίσης, πολλές από τις δραστηριότητές της απευθύνονται και στα δύο φύλα.
www.greenlightforgirls.org

epsype banner 730x90

BabytipsLogo1 200x64

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες,

ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για

διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!

Αρχική

Ενημέρωση

Επικαιρότητα

Γονιός

Εγκυμοσύνη

Υγεία

 icon facebook 48  icon instagram 48   icon pinterest 48

Ανάπτυξη

Συμπεριφορά

Δραστηριότητες

Ταξιδεύοντας

Διατροφή

Blog

 icon twitter 48      icon google 48

Ποιοι είμαστε

Επικοινωνία

Προστασία Δεδομένων

Όροι Χρήσης

Όροι Διαγωνισμών

Sitemap