Menu

giati

A+ A A-

Συμπεριφορά παιδιού (βιβλία)

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

booksΨάχνουμε και βρίσκουμε βιβλία γιά εμάς. Τους γονείς.

Για να ενημερωθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Τους πρώτους μήνες μας απασχολεί η Ανάπτυξη των μωρών μας. Μετά,  η Συμπεριφορά τους. Ύστερα οι επικοδομητικές Δραστηριότητες.

Μα και τα Παραμύθια για παιδιά. Υπάρχουν Παραμύθια και για γονείς!

Καλή Ανάγνωση!

  symperifora-vivlia

epidrasiMotsard

Η επίδραση του Μότσαρτ

Συγγραφέας: Campbell Don

Το βιβλίο διερευνά τον θετικό ρόλο που παίζει η μουσική του Μότσαρτ στην τόνωση της μάθησης και της μνήμης, στην ενίσχυση των ικανοτήτων συγκέντρωσης, στην αύξηση της ανθρώπινης δημιουργικότητας, στην μείωση της αρτηριακής πίεσης, στην θεραπεία βαριών ασθενειών όπως εγκεφαλικών, άνοιας, χρόνιων πόνων. Διεθνής αυθεντία στον τομέα του ήχου, της μουσικής, της εκπαίδευσης και της μουσικοθεραπείας ο Αμερικανός Ντον Κάμπελ θεωρεί οτι η μουσική του μεγάλου αυστριακού συνθέτη μειώνει τον αριθμό κρίσεων σε ανθρώπους με επιληψία, βοηθά να αντιμετωπιστούν με επιτυχία η κατάχρηση ουσιών, οι ημικρανίες, το άγχος και η δυσλεξία. Παρέχει, τέλος, αποτελέσματα στη θεραπευτική αντιμετώπιση των προβλημάτων ακοής, αυτισμού, μαθησιακών δυσκολιών. (περισσότερα απο τις εκδόσεις Fagotto Books)

MegalwsteTaPaidiaSasMeAgapi

Μεγαλώνοντας τα παιδιά σας με αγάπη και λογική (Ένα εξαιρετικό εργαλείο για γονείς και δασκάλους) - Συγγραφείς: Foster Cline, Jim Fay

Πώς θα τους διδάξετε την αξία της πειθαρχίας και της υπευθυνότητας; Η αδιάκοπη επιτήρηση, οι καβγάδες και η υπερβολική αυστηρότητα δεν αποτελούν λύση. Το "Μεγαλώστε τα παιδιά σας με αγάπη και λογική" προτείνει μια απλή και συνάμα αποτελεσματική παιδαγωγική μέθοδο που θα σας βοηθήσει ν’ αποκτήσετε έναν υγιή έλεγχο στη σχέση σας με το παιδί σας χωρίς να καταφεύγετε στο θυμό, στις απειλές ή σε εξαντλητικές συγκρούσεις.

Περιέχει πολύτιμες συμβουλές που καλύπτουν όλα τα κρίσιμα θέματα της ανατροφής των παιδιών, όπως: Αυθάδεια, «άσχημη» γλώσσα και ξεσπάσματα, Ενδοσχολική παρενόχληση και βία, Ηλεκτρονικά παιχνίδια και διαδίκτυο, Η σχέση με τη γιαγιά και τον παππού,   Μελέτη και σχολικές επιδόσεις. (περισσότερα από τις εκδόσεις Κριτική)

GoniosMonosToSpiti

Γονιός ... Μόνος στο σπίτι  (Ένα βιβλίο που ανατρέπει τα κλισέ για τις μονογονεϊκές οικογένειες) Συγγραφείς: Anne Lamy, Jocelyne Dahan

Δεν είναι πάντα εύκολο για ένα γονιό να μεγαλώνει μόνος το παιδί του. Συχνά αποθαρρύνεται από τον όγκο της δουλειάς και των υποχρεώσεων που δεν μπορεί να μοιραστεί. Ωστόσο, τα νέα προμηνύονται αισιόδοξα: μπορείτε να λύσετε τα προβλήματα και να έχετε μια καλή σχέση με το παιδί σας. Προτείνονται συγκεκριμένες λύσεις σε σημαντικά καθημερινά ερωτήματα, όπως: Πώς θα κρατήσετε τη σωστή απόσταση από το παιδί σας; Πώς δεν θα παραμερίσετε τη δική σας ζωή; Πώς θ’ αποφύγετε την παγίδα της υπερπροστασίας; Πώς θα του επιβάλετε όρια; Πώς θ’ αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες της εφηβείας;   (περισσότερα από τις εκδόσεις Κριτική)

oneiraglika Όνειρα γλυκά για παιδιά και γονείς
Συγγραφέας: Jennifer Waldburger & Jill Spivack
Το βιβλίο Όνειρα γλυκά για παιδιά και γονείς προτείνει εύκολους τρόπους ώστε να:
>Μάθετε το παιδί σας να κοιμάται τη νύχτα
>Απαλλαγείτε από το πολύ πρωινό ξύπνημα
>Δώσετε τέλος στις μάχες πριν από τον ύπνο
>Αντιμετωπίσετε ειδικές περιπτώσεις, που επηρεάζουν την ποιότητα ύπνου του παιδιού, όπως η ανατολή των δοντιών, η μετάβαση από την κούνια στο κρεβάτι και οι αλλαγές στην καθημερινότητα της οικογένειας (περισσότερα από τις εκδόσεις Διόπτρα)
paidia_kai_diazigio Όλη η αλήθεια για τα παιδιά και το διαζύγιο - Διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας ώστε να ευτυχήσετε εσείς και τα παιδιά σας
Συγγραφέας : Emery Robert E.
Στο βιβλίο αυτό, o Robert Emery χρησιμοποιεί τα είκοσι πέντε χρόνια εμπειρίας του ως ερευνητή, θεραπευτή και διαμεσολαβητή, ώστε να προσφέρει στους γονείς ένα νέο χάρτη πορείας στο δρόμο για το διαζύγιο. Ο Δρ. Emery δείχνει πώς τα έντονα συναισθήματα που βιώνουμε και ο τρόπος που τα διαχειριζόμαστε καθορίζουν το διαζύγιο που παίρνουμε - κι αν τα παιδιά μας μακροπρόθεσμα υποφέρουν ή ευτυχούν εξαιτίας της διαδικασίας αυτής. (περισσότερα από τις εκδόσεις Πατάκη)
tonoste_tin_aytopepoithisi Τονώστε την αυτοπεποίθηση του παιδιού σας. 501 τρόποι.
Συγγραφέας: ROBERT RAMSEY
Τέλειοι γονείς δεν υπάρχουν, διότι κανείς δεν τους είπε τι πρέπει να κάνουν. Στην καλύτερη περίπτωση οι γονείς βοηθούν τα παιδιά τους ν’ αποδέχονται τον εαυτό τους και να τον εκτιμούν, να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις και να αγωνίζονται με ίσους όρους. Κανένας γονιός δεν μπορεί να τα κάνει όλα σωστά. Αλλά κάθε γονιός μπορεί να κάνει πολλά σωστά πράγματα για να ενθαρρύνει και να παρακινήσει το παιδί του. Η φροντίδα, η προσοχή, ο έπαινος, η στήριξη και η σοβαρή αντιμετώπισή του βοηθούν το παιδί να επιδιώκει αυτά που επιθυμεί. (περισσότερα από τις εκδόσεις Κριτική)
PES_MOY_TI_NA_PO1

Πες μου τι να πω στο παιδί μου
Συγγραφέας: Μπέτσι Μπ. Μπράουν, ΗΠΑ

Εγχειρίδιο αντιμετώπισης παιδιών για γονείς που τα έχουν χαμένα
Οι γονείς πολύ συχνά νιώθουν αμήχανοι μπροστά στις αναπόφευκτες ερωτήσεις των παιδιών τους και ανήμποροι να αντιδράσουν απέναντι σε κάποιες πολύ συνηθισμένες συμπεριφορές. Αυτό το πρακτικό και εύχρηστο βιβλίο περιλαμβάνει συμβουλές και οδηγίες αντιμετώπισης των πιο σημαντικών προβλημάτων που έχουν να κάνουν με τα παιδιά σας: από τους αδελφικούς καβγάδες και τις διατροφικές προτιμήσεις μέχρι τις περιβόητες ερωτήσεις για το θάνατο, το διαζύγιο, το σεξ, καθώς και τα επαναλαμβανόμενα «γιατί, μαμά;» και «γιατί, μπαμπά;» τα οποία ακούν νυχθημερόν οι γονείς         (περισσότερα από τις εκδόσεις Ψυχογιός)
mikra_provlimata_megala_vasana Μικρά προβλήματα - Mεγάλα βάσανα για γονείς παιδιών έως 7 ετών
Συγγραφέας : Sarfati Anne - Cecile,Brunet Christine
Το βιβλίο αυτό απαντά σε πάνω από 100 ερωτήσεις γονέων που αφορούν την καθημερινή πραγματικότητα της ανατροφής μικρών παιδιών, της πρώτης επαφής με το σχολείο κ.ά., αλλά προτείνει συγκεκριμένη αντιμετώπιση πιο λεπτών θεμάτων, όπως ο θάνατος του παππού, το διαζύγιο των γονέων, οι σχέσεις με τα μεγαλύτερα αδέλφια κτλ. (περισσότερα από τις εκδόσεις Πατάκη)
telos_ston_ekfovismo

Τέλος στον εκφοβισμό! Θωρακίστε τα παιδιά σας για μια ζωή
Συγγραφέας : Haber Joel,Glatzer Jenna

Παρέχοντας μια πρακτική, υποστηρικτική, βήμα προς βήμα «συνταγή θωράκισης απέναντι στον εκφοβισμό», που επιφέρει μακροχρόνια αποτελέσματα για αγόρια και κορίτσια από το δημοτικό έως το λύκειο, το βιβλίο "Τέλος στον εκφοβισμό! Θωρακίστε το παιδί σας για μια ζωή" παρέχει συγκεκριμένα βήματα δράσης, για να βοηθήσει κάθε παιδί να χτίσει και να ενισχύσει την ανθεκτικότητα και την αυτοπεποίθησή του, να αναπτύξει ενσυναίσθηση και εμπιστοσύνη και να θριαμβεύσει στο σχολείο, στην κατασκήνωση, στα αθλήματα κ.α.  (περισσότερα από τις εκδόσεις Πατάκη)

mikroi_dynastes_pote_pia Μικροί δυνάστες, Ποτέ πια!
Συγγραφέας: CHRISTIANE OLIVIER
Η ανοχή των γονέων δεν εξασφαλίζει κατ’ ανάγκη την ευτυχία των παιδιών. Επιθυμώντας να αποφύγουν την τιμωρία που προκαλεί δυσαρέσκεια, οι γονείς μετατρέπουν τα παιδιά τους σε αληθινούς τυράννους που δεν ανέχονται κανένα πειθαναγκασμό και αντιδρούν στην πίεση και στην απαγόρευση με επιθετικότητα και βία.
Το φαινόμενο ενδυναμώνεται όσο το παιδί μεγαλώνει. Μέσα από τις πολυάριθμες καθημερινές καταστάσεις της πρώιμης παιδικής ηλικίας μέχρι την εφηβεία, η ψυχαναλύτρια Κριστιάν Ολιβιέ τονίζει την ανάγκη της αυστηρότητας των γονιών απέναντι στα παιδιά τους. (περισσότερα από τις εκδόσεις Κριτική)
provlimataSympPaidiwn

Προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά

Συγγραφέας: Ηλίας Κουρκούτας

Το βιβλίο επιχειρεί μία εκτενή επισκόπηση των διαθέσιμων, σε διεθνές επίπεδο, ερευνητικών στοιχείων που αφορούν στα παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς, καθώς και των νέων θεωρητικών μοντέλων προσέγγισης των προβληματικών καταστάσεων στο πλαίσιο του σχολείου και της οικογένειας. Στόχος του βιβλίου είναι η ανάπτυξη μιας ολιστικής προσέγγισης των διαταραχών και των προβλημάτων συμπεριφοράς  και η δημιουργική σύνθεση των διαφόρων θεωρητικών μοντέλων και των διαθέσιμων ψυχοπαιδαγωγικών/ψυχοθεραπευτικών τεχνικών σε ένα ευρύτερο οικοσυστημικό πλαίσιο παρέμβασης.

Το βιβλίο απευθύνεται στους κλινικούς και τους σχολικούς ψυχολόγους, τους εκπαιδευτικούς, τους ειδικούς παιδαγωγούς, καθώς και σε όλους τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας οι οποίοι έρχονται σε επαφή με παιδιά που εμφανίζουν ήπια ή σοβαρότερα προβλήματα συμπεριφοράς. (περισσότερα από τις εκδόσεις Topos Books)

                              top

    • anaptiksi-vivlia
    • symperifora-vivlia
    • drasthriothtes-vivlia

Δείτε όλα τα άρθρα της κατηγορίας "Οι ειδικοί του Babytips, απαντούν"

Δείτε όλα τα άρθρα της κατηγορίας "Γονείς"

epsype banner 730x90

BabytipsLogo1 200x64

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες,

ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για

διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!

Αρχική

Ενημέρωση

Επικαιρότητα

Γονιός

Εγκυμοσύνη

Υγεία

 icon facebook 48  icon instagram 48   icon pinterest 48

Ανάπτυξη

Συμπεριφορά

Δραστηριότητες

Ταξιδεύοντας

Διατροφή

Blog

 icon twitter 48      icon google 48

Ποιοι είμαστε

Επικοινωνία

Προστασία Δεδομένων

Όροι Χρήσης

Όροι Διαγωνισμών

Sitemap