Εγκυμοσύνη

Επιστροφή στο σπίτι με το νεογέννητο

13622508 s newbornΗ επιστροφή στο σπίτι με το μωρό, έχει γλυκιά γεύση με υπέροχα συναισθήματα μα και μικρή ανησυχία για την ασφάλεια και τη φροντίδα του.

Πως γίνεται η σύλληψη

Ολοι αναρωτιόμαστε πως γίνεται η σύλληψη, πως αναπτύσσεται η ζωή στη μήτρα της μητέρας, ποιά είναι τα μυστικά της εγκυμοσύνης. Το video και οι εικόνες που ακολουθούν λύνουν τις απορίες μας.

Ονόματα παιδιών

Το μικρό μας σύντομα θα έρθει στον κόσμο και θα χρειαστεί ένα όμορφο όνομα. 

Ας πάρουμε κάποιες ιδέες ...

Εγκυμοσύνης Ημερολόγιο

Tips:

  • Ο γιατρός σας είναι ο πολύτιμος φίλος σας σε όλη τη διαδικασία της κύησης. Συζητήστε μαζί του και την παραμικρή απορία, ανυσηχία, ελπίδα σας. Εμπιστευτείτε τον.

Υπολογισμός γόνιμων ημερών

1.

Ημερολογιακή μέθοδος

Οι 3 ημέρες πριν και μετά την ωορρηξία της γυναίκας είναι αυτές κατά τις οποίες υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα σύλληψης. Η ωορρηξία λαμβάνει χώρα 14 ημέρες πριν από την επόμενη περίοδο. Δηλαδή σε ένα κύκλο 28 ημερών η ωορρηξία γίνεται την 14η ημέρα.

Υδρογυμναστική για εγκύους

αρθρογράφος: Ιωάννα Βαπορίδη

Γυμναστείτε ελεύθερα και με ασφάλεια μέσα στο νερό!!

Μια φράση που πρέπει να είναι πάντα στο μυαλό μιας μέλλουσας μητέρας. Η άσκηση στο νερό – κολύμβηση, aqua yoga, aqua aerobic- , θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ιδανική για μια έγκυο γυναίκα που θέλει να κρατήσει τη γραμμή της, χωρίς τον παραμικρό «κίνδυνο» τραυματισμού γι’ αυτή και το παιδί της.

Εγκυμοσύνη και Γιόγκα

Η γιόγκα είναι μια πανάρχαια επιστήμη, που προσφέρει στο σύγχρονο άνθρωπο μια εκπληκτική προσέγγιση, σχετικά με τις δυνατότητες του σώματος αλλά και του νου του.

Άσκηση για εγκύους

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συχνά νιώθουμε την ανάγκη να τεντωθούμε, να "ισιώσουμε" την σπονδυλική στήλη, να ασκηθούμε χωρίς φόβο για τυχόν τραυματισμό.

Συχνά ζητάμε τη συμβουλή του γυναικολόγου μας για την άσκηση που μας ταιριάζει.

Διατροφή και εγκυμοσύνη

058279-quilted-floral-icon-food-beverage-food-grapefruit-sc44

Η υγιεινή διατροφή της μητέρας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μια μητέρα μπορεί να κάνει για το μωρό της.

Προγεννητικός έλεγχος (υπερηχογράφημα 1ου-2ου-3ου τριμήνου)

 

11966435 s pregnant-with-ultrasound

Σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας θα κάνετε τουλάχιστον ένα υπερηχογράφημα, συνήθως μεταξύ της 8ης και της 12ης εβδομάδας, για να εξακριβωθεί η ηλικία του εμβρύου.

Οι περισσότεροι γιατροί συστήνουν άλλο ένα υπερηχογράφημα μεταξύ της 18ης και της 22ης εβδομάδας για να ελέγξουν τα όργανα και τα άκρα του μωρού.

Θηλασμός και Σύγχρονος τρόπος ζωής

Ο μητρικός θηλασμός θεωρείται ο ιδανικότερος τρόπος διατροφής ενός παιδιού, ενώ τα πλεονεκτήματα για την ίδια τη μητέρα είναι εξίσου σημαντικά. Τα ποσοστά θηλασμού όμως στην Ελλάδα μειώνονται δραματικά μετά από τον πρώτο μήνα ζωής.

ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ

γράφει: Δώρα Π. Ευθυμίου (Μαιευτήρας - Χειρούργος Γυναικολόγος)

12548922 s nursing babyΗ Δώρα Π. Ευθυμίου (Μαιευτήρας - Χειρούργος Γυναικολόγος) μας καθοδηγεί προς τον επιτυχή μητρικό θηλασμό. Μας προτρέπει να το δοκιμάσουμε και μας λύνει τις απορίες. Μας δίνει τον οδηγό για τις νέες μητέρες με ιδέες για τον επιτυχή θηλασμό:

Σεξουαλική ζωή και Εγκυμοσύνη

Έχουν γραφτεί πολλά βιβλία για το sex πριν την εγκυμοσύνη. Ελάχιστα όμως έχουν γραφτεί για το sex κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο παιδίατρος Άδαμος Χατζηπαναγής, απαντά στις ερωτήσεις για το sex που γεννιούνται μέσα μας.

BabytipsLogo1 200x64

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!

icon facebook 48    icon instagram 48     icon pinterest 48    icon twitter 48      icon google 48   

menu mega