Ταξιδεύοντας

034034-simple-red-glossy-icon-culture-map-worldΑν μέχρι τώρα διστάζατε να ταξιδέψετε, αλλάξτε στάση! Όσο λιγότερο ταξιδεύουμε, τόσο δυσκολότερο γίνεται. Αντίθετα, όσο πιο συχνά ταξιδεύουμε, τόσο πιο ευέλικτοι γινόμαστε και αντιμετωπίζουμε το ταξίδι με θετικό τρόπο.

*(Δείτε παρακάτω τα άρθρα αναλυτικά)

Βοηθάει πολύ η σωστή προετοιμασία, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Παραθέτω όσο πιο αναλυτικά μπορώ το πρακτικό μέρος και αφήνω σε εσάς το θεωρητικό που έχει να κάνει με την διάθεση για εκδρομή, την συνεργασία στην χάραξη της διαδρομής, τις δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή κατά την παραμονή μας στον προορισμό, την αναγνώριση των αναγκών όλων των μελών της οικογένειας (που συνήθως είναι διαφορετικές) και μπορούν να ικανοποιούνται εναλλάξ.

Δε χρειάζεται να πάρουμε όλα τα πράγματα των παιδιών μαζί μας, στο ταξίδι. Αν οργανωθούμε σωστά, μπορούμε να πάρουμε μαζί μας, μόνο αυτά που θα χρειαστούμε... Μας διευκολύνει αυτό, γιατί τα λιγότερα πράγματα είναι πιο ελαφριά, μπορούμε να τα μεταφέρουμε ευκολότερα, τα διαχειριζόμαστε πιο γρήγορα και ξεκούραστα (σε ταξί, στο φόρτωμα, στην παραλαβή αποσκευών, στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου κλπ) και όσο λιγότερες αποσκευές, τόσο μικρότερες πιθανότητες να χάσουμε ή να μας κλέψουν κάτι.

Προτείνω λοιπόν:

 1. Το παιδικό βαλιτσάκι να είναι ξεχωριστό από την βαλίτσα των ενηλίκων. Περισσότερα ...
 2. Να χρησιμοποιήσουμε το ταχυδρομείο για τα ογκώδη αντικείμενα ... Περισσότερα ...
 3. Ο καιρός είναι βασικό στοιχείο του ταξιδιού μας. Περισσότερα ... 
 4. Παιδική τσάντα πλάτης: Τα παιδιά νιώθουν χρήσιμα όταν ... Περισσότερα ... 
 5. Κλειδαριές στις βαλίτσες, για να αποφύγουμε τους "μικρούς μας κλέφτες". Περισσότερα ...
 6. Ένα κομμάτι χαρτί με τα στοιχεία μας, είναι πολύ χρήσιμο σε περίπτωση που χαθεί μια βαλίτσα. Περισσότερα ...
 7. Καλό είναι να γνωρίζουμε εκ των προτέρων την κάλυψη που μας παρέχει η ασφαλιστική εταιρία ... Περισσότερα ...
 8. Σε οποιοδήποτε ταξίδι θα χρειαστούμε χρήματα. Περισσότερα ...
 9. Σε περίπτωση ταξιδιού στο εξωτερικό τα παιδιά απο 0 έως 14 ετών χρειάζονται διαβατήριο. Περισσότερα ...
 10. Μήπως ήρθε η κατάλληλη ώρα για ανανέωση άδειας οδήγησης; Περισσότερα ...
 11. Για τα θέματα υγείας πάντα πρέπει να συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας. Περισσότερα ...
builtΕίναι δύσκολο για μια οικογένεια να φύγει ξαφνικά για διακοπές. Χρειαζόμαστε χρόνο για την οργάνωση του ταξιδιού. Το σίγουρο είναι πως όσο καλά και αν έχουμε προετοιμαστεί, πάντα κάτι μικρό θα μείνει πίσω. Ας αυτοσχεδιάσουμε, ας χρησιμοποιήσουμε το χιούμορ μας, ας κάνουμε οικογενειακό συμβούλιο για "αυτό" που έμεινε πίσω. Ας ξεκινήσουμε το ταξίδι μας με καλή διάθεση!
γράφει: Τόνια Χανιώτη

 

ΜΑΜΑ ... ΖΑΛΙΖΟΜΑΙ

16385136 s 123rf dizzy 250

Η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο νου, όταν πρόκειται για το οικογενειακό ταξίδι, είναι το να μην ζαλιστούν τα παιδιά και χαλάσει η εκδρομή...

Παιδί και Οδική Ασφάλεια: Ερωτήσεις - Απαντήσεις

Συνήθεις απορίες για την Οδική Ασφάλεια του παιδιού:

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσω παιδικό κάθισμα στο αυτοκίνητο;

Τα τροχαία ατυχήματα είναι η Νο1 αιτία θανάτου για παιδιά από 1 έως 14 ετών. Πολλά σοβαρά τραυματισμένα παιδιά καταλήγουν στο νοσοκομείο από τροχαία ατυχήματα. Οι περισσότεροι τραυματισμοί είναι στο κεφάλι και τον αυχένα.

δίχρονο παιδί που δείχνει με το δάχτυλο

Παιδί και Οδική Ασφάλεια: Συμβουλές

 πηγή: Ι.Ο.ΑΣ

5571357 small kidwithCarΤα παιδιά είναι το μέλλον και η ελπίδα μας.

Δεν αξίζουν τίποτε λιγότερο από απόλυτη προστασία, πλήρη ενημέρωση, ευαισθητοποίηση σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής και φυσικά ασφάλεια στις μετακινήσεις τους είτε εντός αυτοκινήτου είτε όταν κυκλοφορούν με τα πόδια.

Φαρμακείο αυτοκινήτου

Οι παρακάτω πληροφορίες έρχονται από την Διεύθυνση Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού:

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ:

Τροχαίο Ατύχημα. Τι να κάνω;

Τι ορίζει ο Κ.Ο.Κ. ;

Αν συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει:

 1. Να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία.

Πολύτιμα πράγματα στο οικογενειακό ταξίδι

politima

Όταν ταξιδεύουμε έχουμε ανησυχία για τα πολύτιμα πράγματα που έχουμε μαζί μας. Μπορεί να είναι το ρολόι, το μενταγιόν που φοράμε, τα χαρτιά που μεταφέρουμε, αλλά και οτιδήποτε αξίας για εμάς.

Οικολογική Οδήγηση

Ας οδηγήσουμε το αυτοκίνητο μας, με τον πιό φιλικό προς το περιβάλλον, τρόπο.

040061-pink-jelly-icon-transport-travel-transportation-car12small

Ως αυτοκινητιστές, μπορούμε να αλλάξουμε οδηγική συμπεριφορά και να συμβάλλουμε στην μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, μείωση της ηχορρύπανσης και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου (μέχρι και 25%).

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μας δίνουν δυνατότητες για εκδρομές που δεν έχουμε φανταστεί. Μπορούμε να εξερευνήσουμε τους ιστότοπους που έχουν και να αποφασίσουμε την εξόρμηση μας:

Δυσμενείς Καιρικές Συνθήκες

Αν η ενημέρωση που έχουμε για τον καιρό μας προειδοποιεί για δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ας προετοιμαστούμε κατάλληλα.

Ας έχουμε μέσα στο αυτοκίνητο αυτά που θεωρούμε απαραίτητα για την ασφάλεια της οικογένειας μας.

Κάποιες ιδέες για αυτή την προετοιμασία:

Αυτοκίνητο

038214-glossy-black-3d-button-icon-transport-travel-transportation-car9-sc44-smallΤο ταξίδι με το αυτοκίνητο προσφέρει ευχαρίστηση και άνεση, ειδικά όταν ταξιδεύει η οικογένεια. Οι στάσεις μπορούν να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις ανάγκες μας και οι δραστηριότητες μέσα στο αυτοκίνητο μπορούν να είναι όσο φασαριόζικες αντέχουμε εμείς.

Χάρτες

034034-simple-red-glossy-icon-culture-map-worldΣτην προετοιμασία του ταξιδιού, είναι πολύ χρήσιμος ο χάρτης. Μας βοηθάει να εξοικειωθούμε με το ταξίδι, να βρούμε από πριν τα μέρη ενδιαφέροντος και να καταλάβουμε λίγο τις αποστάσεις που θα έχουμε να διανύσουμε.

Μπορούμε να "φτιάξουμε" την διαδρομή που θέλουμε ή να βρούμε χάρτες με διαδρομές και μονοπάτια, ανάλογα τον προορισμό μας.

Δίπλωμα Αυτοκινήτου

car diplwma

Αν σκοπεύουμε να οδηγήσουμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ας ελέγξουμε την ισχύ του διπλώματος οδήγησης.

Μπορεί να έχουμε το παλιό δίπλωμα που δεν έχει ισχύ στην ευρωπαϊκή ένωση ή γενικότερα στο εξωτερικό αν ταξιδέψουμε προς εκεί, ή η ηλικία μας να είναι η κατάλληλη για ανανέωση διπλώματος, ή τα μάτια μας να χρειάζονται επανεξέταση ή να συντρέχει κάποιος άλλος ιατρικός λόγος.

Τελευταίος Έλεγχος πριν το οικογενειακό ταξίδι

LastCheck-beforeTravelling

Βρισκόμαστε χρονικά, μία εβδομάδα πριν το ταξίδι.

Έχουμε ανυπομονησία, σκιρτά η καρδιά μας, η ενέργεια είναι διάχυτη και νιώθουμε υπερήφανοι γονείς που είναι όλα οργανωμένα!
Μπράβο μας! Ας κάνουμε τώρα τον τελευταίο έλεγχο!

Στο Πλοίο

040069-pink-jelly-icon-transport-travel-transportation-cruise-sc45smallΤο ταξίδι μας ξεκινά απο το πλοίο. Φοβερές εξερευνήσεις και πολύ περιπέτεια, για όλους!

Στο πρώτο μας ταξίδι με πλοίο με δυσκόλεψε η σκέψη οτι όλα είναι μάλλον πολύ βρώμικα αφού μπαίνουν τόσοι ταξιδιώτες στα πλοία ... Τα παιδιά ήταν μόλις 8 μηνών και γεύονταν τα πάντα ...

Παραλαβή αποσκευών

 

plane7Στην παραλαβή των αποσκευών ας απομακρύνουμαι τα παιδιά από τον κυλιόμενο διάδρομο: Οι βαλίτσες είναι συνήθως βαριές και τις κατεβάζουμε άγαρμπα από τον διάδρομο. Μπορεί κάποιος επιβάτης να χάσει την ισορροπία του και να βρίσκεται δίπλα του το παιδί μας ...  

Έξοδος

Όταν ανοίξει η πόρτα του αεροπλάνου και επιτραπεί η έξοδος, ας έχουμε υπομονή για να είμαστε από τους τελευταίους που θα κατέβουν. plane7Πάντα, όλοι οι επιβάτες σπρώχνονται όταν βρίσκονται όρθιοι στο διάδρομο και αυτό μπορεί να φοβίσει ένα παιδάκι.

Προσγείωση

Λίγο πριν την προσγείωση μπορούμε να: 

 1. Χρησιμοποιήσουμε την τουαλέτα. Να ρωτήσουμε τα παιδιά αν χρειάζεται να πάνε και να αλλάξουμε τα μωρά με νέα πάνα.
 2. Να τους δώσουμε μια πιπίλα ή ένα μπουκάλι γάλα και στα μεγαλύτερα ένα γλειφιτζούρι, ένα μπισκότο ή μια τσίχλα, για να αποφύγουμε τον πόνο στα αυτάκια τους.

παιχνίδια

 

vivlioΤα παιχνίδια για την πτήση προτείνω να αποτελούνται μια μίξη παλαιών και νέων. Παλιά ήδη δοκιμασμένα ως προς το ενδιαφέρον του παιδιού και νέα ώστε όταν βαρεθεί, να του τραβήξουμε ξανά το ενδιαφέρον. Δεν χρειάζονται πολλά, γιατί θα μπερδευτεί το παιδί και θα βαρεθεί πολύ γρήγορα. Και σαφώς χρειάζονται αθόρυβα παιχνίδια που αποτελούνται από λίγα κομμάτια, διαφορετικά θα βρισκόμαστε συνεχώς κάτω από το κάθισμα του αεροπλάνου ψάχνοντας να τα βρούμε.

Δυσκολία στα αυτιά

Η δυσκολία που νιώθουμε στα αυτιά μετά την απογείωση, είναι δυσάρεστο συναίσθημα. Πόσο μάλλον αν πρόκειται για βρέφος. plane6

Με την απότομη αλλαγή στο υψόμετρο, ασκείτε πίεση στο σώμα μας κι αυτό το "καταλαβαίνουν" τα αυτιά μας αμέσως. Τα μωρά νιώθουν αυτή την πίεση και δυσανασχετούν.

Δεν μπορούμε βέβαια να συνεννοηθούμε μαζί τους ώστε να μασήσουν μια τσίχλα και να τελειώσει η ενόχληση. Μπορούμε όμως να τους δώσουμε την πιπίλα τους, ή να πιούν το γάλα από το μπουκάλι τους ή αν είναι μεγαλύτερα παιδάκια να τους δώσουμε ένα γλειφιτζούρι ή μια τσίχλα, ή ένα μπισκότο.

Τουαλέτα

 

Η αναμονή για την τουαλέτα στο αεροπλάνο δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν. Πόσο μάλλον για ένα παιδί... plane9Εξαρτάται βέβαια από τη διάρκεια του ταξιδιού και την ηλικία του παιδιού. Γενικώς ας έχουμε υπόψιν μας ότι αμέσως μετά τον καφέ ή το φαγητό και την ταινία, η τουαλέτα είναι κατειλλημένη. Ενδιάμεσα από όλα αυτά μπορεί να υπάρχει στον διάδρομο αεροσυνοδός με τρέιλερ και να σερβίρει. Οπότε πάλι δεν μπορούμε να περάσουμε. Η καλύτερη ώρα είναι αμέσως πριν από αυτές τις ενέργειες. Ας ρωτήσουμε την αεροσυνοδό σε πόση ώρα θα ξεκινήσει το σερβίρισμα και ας πράξουμε αναλόγως.

Νερό

 

PLANE1Το εμφιαλωμένο νερό χρειάζεται διότι ο φιλτραρισμένος αέρας του αεροπλάνου είναι συνήθως ξηρός. Γι' αυτό έχουμε ανάγκη περισσότερο νερό από ότι συνήθως.

Φαγητό στο αεροπλάνο

faghto sto aeroplano

Βρισκόμαστε μέσα στο αεροπλάνο και έχει έρθει η ώρα που σερβίρουν το φαγητό οι αεροσυνοδοί. Αυτό που χρειάζεται να ξέρουμε είναι ότι το φαγητό στο αεροπλάνο δεν είναι ιδανικό για μικρά παιδιά. Συνήθως είναι κάποιο φροντισμένο και ετοιμασμένο φαγητό από εταιρία catering, σερβιρισμένο σε πλαστικό ή αλουμινένιο κουτί. 

# Προσοχή: Θα μας δυσκολέψει στο άνοιγμα και μπορεί να μας κάψει λίγο τα δάχτυλα. Γι' αυτό το λόγο δεν αφήνουμε το παιδί να ανοίξει την συσκευασία με το φαγητό. Το φροντίζουμε εμείς.

# Τελευταίως κάποιες αεροπορικές εταιρίες έχουν διαφορετικό γεύμα για τα παιδιά. Ενημερωνόμαστε για το μενού και αποφασίζουμε αν είναι κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού μας.  

Απογείωση του αεροπλάνου

apogeiwsh

Για να μην φοβηθούν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της απογείωσης του αεροπλάνου, ας τους εξηγήσουμε από πριν τι θα συμβεί στο αεροσκάφος: Φασαρία, θόρυβος, τρίξιμο και φώτα που αναβοσβήνουν...

Μέσα στο αεροπλάνο

mesa sto aeroplano

Τι θα μπορούσε να χρειαστεί μέσα στο αεροπλάνο μία οικογένεια με μικρά παιδιά; Ίσως πάνες, μωρομάντηλα, μπιμπερό με νερό, κρακεράκια ή μπισκοτάκια, παιχνίδια, ζακετάκια... Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες δεν μπορούν να μας προμηθεύσουν με τα πράγματα που θα χρειαστούμε.

Επιλογή θέσης στο αεροπλάνο

epilogiThesis

Για να επιλέξουμε "καλές θέσεις" στο αεροπλάνο, μάλλον θα πρέπει να πάρουμε απογευματινή ή βραδινή πτήση που συνήθως δεν είναι γεμάτες. Οι καλές θέσεις εξαρτώνται από τις δραστηριότητες που θέλουμε να κάνουμε με τα παιδιά μας μέσα στο αεροπλάνο. Αν έχουμε μωρό που θέλει συχνή αλλαγή πάνας, χρειαζόμαστε θέση στο διάδρομο. Αν ταξιδεύουμε με το 5χρονο παιδί μας, μάλλον θα θέλουμε θέση δίπλα στο παράθυρο. Εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού, τις δραστηριότητες που έχουμε προετοιμάσει, το χρόνο της πτήσης κ.α

Πύλη Ασφαλείας (Gate) στο αεροδρόμιο

gate

Φύγαμε από το Check In, κάναμε βόλτα στο αεροδρόμιο οικογενειακώς και ήρθε η ώρα να πλησιάσουμε την Πύλη Ασφαλείας, για να περάσουμε και αυτόν τον έλεγχο πριν την επιβίβαση. Ενώ στεκόμαστε  στην ουρά για την πύλη ασφαλείας, μπορούμε εμείς και τα παιδιά να βγάλουμε τα μπουφάν μας και αν κάποιο από τα παιδιά είναι σε καροτσάκι, να το κατεβάσουμε από αυτό.

Check in στο αεροδρόμιο

checkin

Βρισκόμαστε οικογενειακώς στο αεροδρόμιο και πάμε όλοι μαζί στη σειρά για το check in. Όλοι έχουμε υπομονή και καθόμαστε ήσυχοι περιμένοντας τη σειρά μας! Σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή πραγματικότητα;

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί ο ένας γονιός να περιμένει στη σειρά και οι υπόλοιποι να βρίσκονται απλώς κοντά, ώστε όταν έρθει η ώρα, να πλησιάσουμε στο γκισέ μαζί. 

Στο Αεροδρόμιο με την οικογένεια

sto aerodromio

Το οικογενειακό ταξίδι ξεκινάει για τα παιδιά από τη στιγμή που βγαίνουμε από την πόρτα του σπιτιού μας! Συνήθως είναι ενθουσιασμένα σε αντίθεση από εμάς που τρέχουμε να προλάβουμε το χρόνο ... Το αποτέλεσμα είναι ότι στο αεροδρόμιο μπορείνα φτάσουμε νωρίς ή μπορεί να φτάσουμε αργά.

Θέματα υγείας και οικογενειακό ταξίδι

themataYgeias

Εδώ σας δίνουμε ιδέες για να συζητήσετε με τον γιατρό σας και να ελέγξετε πριν ξεκινήσετε το οικογενειακό ταξίδι:

  • τα συνήθη φάρμακα που χρησιμοποιούμε, θα υπάρχουν στην χώρα που θα επισκεφτούμε;

Διαβατήρια για το ταξίδι της οικογένειας

diavathria

Θα πάτε οικογενειακό ταξίδι στο εξωτερικό; Να περάσετε όμορφα!

Διαβάστε τι χρειάζεται να ξέρετε για τα διαβατήριά σας:

Χρήματα στο οικογενειακό ταξίδι

xrhmata

Σε οποιοδήποτε ταξίδι θα χρειαστούμε χρήματαίτε σε πλαστική μορφή, είτε σε χάρτινη.

Ασφαλιστική κάλυψη στο οικογενειακό ταξίδι

asfalistiki kalipsi

Καλό είναι να γνωρίζουμε από πριν την κάλυψη που μας παρέχει η ασφαλιστική εταιρία που ανήκουμε. Ακόμα και στο οικογενειακό ταξίδι μπορεί να χρειαστούμε γιατρό.

Εντοπισμός αποσκευών στο αεροδρόμιο

entopismos aposkevwn

Να χαθεί βαλίτσα στο αεροδρόμιο; Είναι πιθανό... Στα 10 ταξίδια που έχω κάνει, τη μία φορά μπερδεύτηκε η βαλίτσα μου και πήγε σε άλλον προορισμό. Είχα βέβαια κρεμασμένο το ταμπελάκι με τα στοιχεία μου κι έτσι δεν ήταν δύσκολο να βρεθεί και να μου επιστραφεί στο ξενοδοχείο πλέον. Τι γίνεται όμως αν η βαλίτσα είναι πανομοιότυπη με κάποια άλλη και δεν έχουμε βάλει ταμπελάκι;

Κλειδαριές στις βαλίτσες (λουκετάκια) στο οικογενειακό ταξίδι

suitcase locks

Όχι για να αποφύγουμε τους άγνωστους κλέφτες που καραδοκούν, αλλά για τους «μικρούς μας κλέφτες» που σίγουρα κάτι θα χρειαστούν από την μεγάλη βαλίτσα και θα κάνουν έφοδο, λίγο πριν τη δώσουμε για check in για παράδειγμα.

Παιδική τσάντα πλάτης (παιδικό σακίδιο) για το οικογενειακό ταξίδι

backpack1

Τα παιδιά νιώθουν χρήσιμα όταν βοηθάνε τους μεγάλους. Ένα μικρό σακίδιο πλάτης θα έδινε χαρά σε ένα τρίχρονο παιδί και θα βοηθούσε πραγματικά τους γονείς, αφού μπορεί να περιέχει τις πάνες, το νερό του και τα παιχνίδια - παραμύθια - ξυλομπογιές, για την απασχόληση του στο ταξίδι. Ίσως και μία αλλαξιά ρούχα (ελαφριά και όχι ογκώδη).

Πρόγνωση του Καιρού για το οικογενειακό ταξίδι

weather

Προετοιμάζουμε την οικογενειακή εκδρομή και αναρωτιόμαστε αν θα χρειαστούμε μπουφάν λεπτό ή απλώς φουτεράκια;

Είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε την πρόγνωση του καιρού για το χρονικό διάστημα που θα εκδράμουμε,  διότι θα εφοδιαστούμε με τα κατάλληλα ρούχα. Δε θα βρεθούμε απροετοίμαστοι σε ένα ψιλοβρόχι ή στη βραδινή υγρασία. Και δεν θα φορτωθούμε με βαριά ρούχα αν δεν υπάρχει λόγος να τα έχουμε μαζί μας. 

Χρησιμοποιώ το Ταχυδρομείο για το οικογενειακό ταξίδι

elephant

Σκεφτείτε ότι έχετε χώρο στο αυτοκίνητο και κάνετε άνετο ταξίδι..!

Πως είναι δυνατό αυτό όταν έχετε μωρό και χρειάζεστε στις οικογενειακές διακοπές σας μία κούτα με πάνες, ένα παρκοκρέβατο, μία περπατούρα, μία ομπρέλα θαλάσσης και άλλα που θα σας διευκολύνουν και θα σας κάνουν να απολαύσετε τις διακοπές σας..; 

Υπάρχει λύση:

Παιδικό βαλιτσάκι για το οικογενειακό ταξίδι

paidikoValitsaki

Ακούγεται πιο εύκολο όλα τα ρούχα της οικογένειας να μπουν σε μία βαλίτσα, αλλά τελικά αν οργανώσουμε τα βαλιτσάκια έτσι ώστε ο καθένας να έχει το δικό του, θα γλιτώσουμε από πολλά 10λεπτα ψαξίματος και ανακατέματος της μίας και μοναδικής βαλίτσας. 

Στο παιδικό βαλιτσάκι μπορούμε να βάλουμε τα ρούχα, τα παιχνίδια και τα σκεύη που θα χρειαστεί το παιδί. Ότι είναι για τη δική του χρήση και διευκόλυνση.

Μην μπερδευτείτε με την παιδική τσάντα πλάτης που θα έχει μαζί του το παιδί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Κι εκείνο θα περιέχει ρούχα, παιχνίδια και μπουκαλάκι με νερό, αλλά σε ελάχιστες ποσότητες. Μόνο ότι θα χρειαστεί το παιδί κατά τη διαδρομή. Και θα είναι αρκετά μικρό και ελαφρύ ώστε να μπορεί να το χειρίζεται το παιδί.

Στο Camping με την οικογένεια

045540-grunge-brushed-metal-pewter-icon-sports-hobbies-camping

Το camping ήταν τρόπος ζωής για εμάς, πριν αποκτήσουμε παιδιά. Τολμήσαμε να εξορμήσουμε στη φύση και να κάνουμε camping με τα παιδιά όταν έγιναν δύο χρονών. Εκ των υστέρων κατάλαβα ότι θα μπορούσαμε και αρκετά νωρίτερα, αλλά δεν το τολμήσαμε γιατί φοβόμουν ότι τα δίδυμα θα μας εξουθένωναν στην προσπάθειά μας να τα κρατήσουμε ασφαλή και δεν θα χαιρόμασταν την εκδρομή μας. Αν δεν το τολμήσεις όμως, δεν μπορείς να ξέρεις τι θα συμβεί..!

Να τι χρειαστήκαμε στην πρώτη μας εξόρμηση, με παιδιά:

Στο Ξενοδοχείο με την οικογένεια

066066 hotel bed

Το ξενοδοχείο είναι η βάση της οικογένειας, είναι το σπίτι μας, όταν βρισκόμαστε σε οικογενειακές διακοπές. 

Είναι μέρος της περιπέτειας των διακοπών και μπορούμε να οργανωθούμε για να την απολαύσουμε ως εξής:

Οικογενειακό ταξίδι με το Αεροπλάνο

040040-pink-jelly-icon-transport-travel-transportation-airplane4-small

Το ταξίδι με το αεροπλάνο μπορεί να γίνει μια ευχάριστη περιπέτεια!

Είναι η αρχή του οικογενειακού ταξιδιού μας και μας δίνεται η ευκαιρία να περάσουμε όμορφα, όλοι μαζί!

Διαβάστε συμβουλές ώστε να οργανωθείτε εύκολα και να απολαύσετε το ταξίδι σας. 

# Προσαρμόστε ελεύθερα:

σχέδιο παιδικού καροτσιού

Πριν την Βόλτα

Δε νιώθετε συχνά ότι δε μπορείτε να φύγετε απλά και γρήγορα, για μια βολτίτσα με το μωρό σας;

Η λύση βρίσκεται στην προετοιμασία. Αν θέλετε να φεύγεται γρήγορα, καλό είναι να έχετε μία έτοιμη τσάντα με τα απαραίτητα και να προσθέτετε μόνο το νερό, μία στιγμή πριν φύγετε. Δείτε την παρακάτω λίστα που είναι χρήσιμη και "ετοιμοπόλεμη":

Πριν το Οικογενειακό Ταξίδι

034034-simple-red-glossy-icon-culture-map-worldΑν μέχρι τώρα διστάζατε να ταξιδέψετε, αλλάξτε στάση!

Όσο λιγότερο ταξιδεύουμε, τόσο δυσκολότερο γίνετε.

Αντίθετα, όσο πιό συχνά ταξιδεύουμε, τόσο πιό ευέλικτοι γινόμαστε και αντιμετωπίζουμε το ταξίδι με θετικό τρόπο.

BabytipsLogo1 200x64

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!

icon facebook 48    icon instagram 48     icon pinterest 48    icon twitter 48      icon google 48   

menu mega