λούτρινο ζωάκι επάνω σε τραμπάλα

Στραμπούληγμα χεριού ή ποδιού

Τι θα κάνετε αν στραμπουλήξετε το χέρι ή το πόδι σας;

Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, με τις αθλοπαιδειές και τις έξτρα δραστηριότητες. Η αντίδραση σε περίπτωση στραμπουλήγματος κάποιου μέλους πρέπει να είναι άμεση για να αποφύγουμε το πρήξιμο. 

  1. Όπως μας εξηγεί η Αντωνία Μπακάλη, Νοσηλεύτρια ΜΕΘ, στο Νοσοκομείο Αγ. Όλγα, Ν. Ιωνίας θα απλώσετε πάνω στον καρπό ή τον αστράγαλο μια πετσέτα και από πάνω θα τοποθετήσετε έναν πάκο με παγάκια τυλιγμένα σε ύφασμα. Να είστε γενναίοι ή αν πρόκειται για παιδί πείτε του να δείξει πόσο θαρραλέο είναι ( και κυρίως μη φοβάστε ότι θα πάθετε κρυοπαγήματα) και αφήστε τα παγάκια για 20 λεπτά ώστε να περιοριστεί το οίδημα.
  2. Αμέσως μετά το πάγωμα της περιοχής, τυλίξτε τη με ένα ελαστικό επίδεσμο και κρατήστε το πονεμένο μέλος υπερυψωμένο. Τις δύο πρώτες μέρες να επαναλάβετε το πρώτο και δεύτερο στάδιο αρκετές φορές μέσα στη μέρα.
  3. Για να ανακουφιστείτε από τον πόνο, χρησιμοποιήστε κάποιο αναλγητικό με ιμπουπροφένη ή παρακεταμόλη ή κάποιο αντιφλεγμονώδες.
  4. Δοκιμάστε να βάλετε ένα μικρό βάρος πάνω στην περιοχή και αν αισθανθείτε δυνατό πόνο, καλέστε γιατρό. Ίσως χρειάζεται μια ακτινογραφία για να διαπιστωθεί ή όχι κάταγμα.

πηγή: infokids.gr

 

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!