σχέδιο παιδικό με ούφο και εξωγήινο

Μέσα στο αεροπλάνο

Τι θα μπορούσε να χρειαστεί μέσα στο αεροπλάνο μία οικογένεια με μικρά παιδιά; Ίσως πάνες, μωρομάντηλα, μπιμπερό με νερό, κρακεράκια ή μπισκοτάκια, παιχνίδια, ζακετάκια... Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρίες δεν μπορούν να μας προμηθεύσουν με τα πράγματα που θα χρειαστούμε.

Έχουμε μπει στο αεροδρόμιο, έχουμε κάνει check in, περάσαμε από την πύλη ασφαλείας και μπήκαμε στο αεροπλάνο για να καθίσουμε στις θέσεις που έχουμε επιλέξει. Ωραία τα καταφέραμε μέχρι εδώ!

Μέσα στο αεροπλάνο καλό είναι να εξηγήσουμε στα παιδιά (που αντιλαμβάνονται) την διαδικασία της απογείωσης, με τους περίεργους θορύβους και τα φωτάκια που αναβοσβήνουν. Μπορεί να έχουν ήδη ένα μικρό φόβο ή να τους δημιουργηθεί μέσα στο αεροπλάνο. Μπορούμε να τον απομακρύνουμε συζητώντας και εξηγώντας τις διαδικασίες της πτήσης.

Μπορούμε να τους δείξουμε πώς να χειρίζονται την ζώνη ασφαλείας, τα κουμπάκια στην θέση τους, πως ανοίγει και κλείνει το τραπεζάκι μπροστά τους και τέλος να τους εξηγήσουμε που βρίσκεται η τουαλέτα και πόσο μικρή είναι...

 

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!