σχέδιο με ήλιο, αστέρια, νεφέλωμα

Πρόγνωση του Καιρού για το οικογενειακό ταξίδι

Προετοιμάζουμε την οικογενειακή εκδρομή και αναρωτιόμαστε αν θα χρειαστούμε μπουφάν λεπτό ή απλώς φουτεράκια;

Είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε την πρόγνωση του καιρού για το χρονικό διάστημα που θα εκδράμουμε,  διότι θα εφοδιαστούμε με τα κατάλληλα ρούχα. Δε θα βρεθούμε απροετοίμαστοι σε ένα ψιλοβρόχι ή στη βραδινή υγρασία. Και δεν θα φορτωθούμε με βαριά ρούχα αν δεν υπάρχει λόγος να τα έχουμε μαζί μας. 

Στα πλαίσια της προετοιμασίας και της οργάνωσης των οικογενειακών διακοπών, φροντίζουμε να επισκεφτούμε τουλάχιστον 2 ιστοσελίδες πρόγνωσης του καιρού, να αντιπαραβάλλουμε τα δεδομένα και να αποφασίσουμε τον ρουχισμό που θα χρειαστούμε.

Επίσης διαβάζουμε πληροφορίες στο ίντερνετ για την περιοχή που θα επισκεφτούμε και αν π.χ είναι νησί μαθαίνουμε ότι το βράδυ έχει περισσότερη υγρασία και σίγουρα θα χρειαστούμε φουτεράκι στις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Άλλοι τρόποι για να μάθουμε την πρόγνωση του καιρού είναι οι εφημερίδες, η τηλεόραση, τα applications στα smartphones και οι συζητήσεις με τους οικίους μας που μπορεί να μοιραστούν τη δική τους εμπειρία αν έχουν επισκεφτεί την τοποθεσία που θα εκδράμουμε.

  

babytips logo 220x70

To Babytips.gr είναι η πύλη πληροφοριών των νέων γονιών!

Βρείτε ιδέες για παιχνίδια, για δημιουργικές δραστηριότητες, ενημερωθείτε για την επικαιρότητα, για ιατρικά θέματα, για διατροφή, ανάπτυξη, ταξίδια κ.α.

Σας καλωσορίζουμε!